9.1 uit 10
Beoordeeld

Duurzaamheid

De Roos gaat voor duurzaam!

De Roos schoenen vindt duurzaamheid belangrijk en besteed hier dan ook aandacht aan.

  • We zijn een samenwerking aangegaan met Cycloon. Voor een groot deel worden onze online bestellingen super snel (de volgende dag) met de fiets bezorgd. Woont u in een gebied waar fietskoeriers nòg niet actief is, dan wordt uw pakket overgedragen aan DHL. Dit is nog steeds duurzaam! Onze pakketten worden hierdoor in de buitengebieden gecombineerd met een andere vervoerders, waardoor de bestelbusjes voller zitten i.p.v. met een extra eigen busje te rijden. Ook dit gaat snel en uw bestelling van bijvoorbeeld een paar gave Via Vai schoenen wordt gewoon de volgende dag afgeleverd.

Image result for leaf emoji

  • Bij het verpakken van onze bestellingen maken we gebruik van kraftpapier. Dit is een duurzame papiersoort van een hoge kwaliteit. Het is sterker dan standaard papier en heeft een hogere scheurweerstand. 
    We gebruiken het papier in combinatie papieren tape van behandeld kraftpapier. Deze is ook weer milieuvriendelijk en recyclebaar.
    De pakbon wordt uiteraard ook geprint op 100% gerecycled papier.

Image result for leaf emoji

  • Omdat wij verpakken met papier voorkomen wij dat we ''lucht'' verzenden. In de praktijk betekend dat er gemiddeld 25 tot 30% meer pakketten kunnen worden geladen bij verzending. 

Image result for leaf emoji

  • Wij werken zeer nou samen met onze leveranciers / fabrikanten en stimuleren die zeer om de producten duurzaam te gaan produceren. Ook hier worden momenteel al positieve stappen gezet

Weten welke merken al duurzaam zijn? Klik hier → Duurzame schoenenmerken.

Image result for leaf emoji

  • Wij krijgen weleens de vraag waarom wij kosten berekenen voor het retour sturen van een bestelling. Dit doen wij ook vanwege een stukje bewustwording. Er worden erg veel spullen online besteld én ook weer retour gestuurd, wat niet bepaald duurzaam is. Wij hopen met de retourkosten dat klanten bewuster een bestelling plaatsen, waardoor de kans ook kleiner is dat deze retour komt en er twee maal een busje voor niks op een neer rijdt.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »