9.1 uit 10
Beoordeeld

Historie

DE ROOS SCHOENEN - SINDS 1896 HISTORIE

De Roos Schoenen is van oorsprong een familiebedrijf. Het verhaal van dit bedrijf begint drie generaties terug in 1896 in Standaarbuiten waar Antonius de Roos, gehuwd met Anna Kockx, een reparatie bedrijf begon. Zoon Kees werd geboren in 1901 en leerde het schoenmakersvak van zijn vader. In 1928 verhuist Kees naar Klundert en start daar een schoenwinkel en reparatiebedrijf. In 1930 trouwde Kees met Lies Krijnen, uit dat huwelijk zijn twaalf kinderen geboren. De grote verwoesting van Klundert aan het einde van de oorlogsjaren heeft er voor gezorgd dat het gezin van Kees en Lies Klundert heeft verlaten.

Geschiedenis de Roos schoenen

Begin 1945 werd het schoenenbedrijf in Princenhage nieuw leven ingeblazen. Zijn zakelijk inzicht deed Kees de Roos besluiten in 1954 te verhuizen naar het Mgr. Nolensplein in de toen splinternieuwe wijk Heuvelkwartier. Vanaf die tijd werkten de dochters Ria en Joke mee in de verkoop en de zoons Ton, Ad en Jac hadden intussen in Dongen de vakopleiding voor schoenmaker gevolgd. 


De praktijkervaring die de jongens opdeden in de succesvolle onderneming op het Mgr. Nolensplein leidde ertoe dat Ad in 1958 de stap zette om in de St. Ignatiusstraat een reparatiebedrijf te openen. Ton begon in 1960 een winkel en schoenmakerij aan de Epelenberg en Jac heeft, samen met zijn vrouw Gonnie, de zaak op het Mgr. Nolensplein voortgezet tot eind 2006.

Gedreven door zijn interesse en een sterk gevoel voor mode en kwaliteit heeft Ton na 29 jaar het Brabantpark verlaten om in Breda aan de Ginnekenweg een winkel in luxe dames- en herenschoenen te openen. Vele nieuwe en hippe merken zoals Via Vai, Paul Green en Magnanni voor de heren stonden hier op de plank. Met het oog op de toekomst is hij in 1999 een samenwerking aangegaan met Gido Aben. Op 1 januari 2007 heeft Ton, na een werkzaam leven van 58 jaar, de Roos schoenen aan de Ginnekenweg overgedragen aan Gido. 
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »