Als sinds 1937 bestaat het bedrijf waar de prachtige laarzen van Duberry worden vervaardigd. Het bedrijf is gevestigd aan de ruige Ierse westkust en vond / vind daar ook de inspiratie voor de ontwikkeling van haar laarzen en schoenen. Het bedrijf bestaat lang en weet dan ook als geen ander hoe de laarzen moeten presteren in de ruwe natuur van Ierland.

Gore Tex®

Het leer is van de hoogste kwaliteit en 100% waterdicht door de Gore Tex® technologie. Daarmee blijven ook de ademende en temperatuur regelende werking van het leder behouden. Samen met de schok dempende zolen is het een waar top product.

De zool

De ontwikkeling van de zolen is iets waar Duberry veel tijd in heeft gestoken en waar de laarzen ook om geprezen worden. De jaren van ontwikkelen en testen hebben geleid tot een zool die niet aan het bovenleder gestikt maar met de zogenaamde moulded constructie is aangebracht. Zo ontstaat er een absolute waterdichte verbinding met het leer. het gebruikte rubber voor de zool is duurzaam en slijtvast. De binnenzool heeft een verende werking dankzij het gebruik van PU = polyurethaan. Dit verhoogde het comfort aanzienlijk.

Design

De laarzen met deze geweldige kwaliteit en pasvorm hebben niet in de laatste plaats een prachtig design gekregen. Wie graag buiten is, wandelt in het bos of strand of paardrijd kan dit zorgeloos in stijl doen.

Het onderhoud

Een mooi produkt als dit moet men goed onderhouden. Leer is immers een natuurlijk produkt. Het gebruikte leer is van een hoge kwaliteit met hier en daar wat oneffenheden die de laarzen een bijzonder natuurlijk uitstraling geven. Door de speciale Gore Tex® behandeling is het leer waterafstotend en ook weer snel droog.

Wat het onderhoud betreft is de regel eerst reinigen dan verzorgen. Zand, klei en ander vuil eerst afborstelen. Met de speciale ''Dubarry footwear cleaner®'' kunt u het resterende vuil met een zachte borstel verder verwijderen. Daarna afspoelen met koud water en de laarzen rustig laten drogen. We adviseren 24 uur droogtijd. Als de laarzen goed roog zijn kunt u ze weer gaan bescheremen (impregeneren) met de ''Dubarry footwear protector®'' en laat dit ongeveer 2 a 3 uur inwerken. Als laatste gebruik de ''Dubarry leer créme®'' en behandel daar alleen de lederen delen mee zoals de banden om de schacht en de voet.

Deze genoemde Duberry verzorgingsprodukten kunt u bij ons aankopen in 1 pakket.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »