9.1 uit 10
Beoordeeld

Duurzaamheid

De Roos gaat voor duurzaam!

De Roos schoenen vindt duurzaamheid belangrijk en besteedt hier dan ook aandacht aan.

  • Wij zijn een samenwerking aangegaan met Cycloon. Voor een groot deel worden onze online bestellingen super snel (de volgende dag) met de fiets bezorgd. Woont u in een gebied waar fietskoeriers nòg niet actief is, dan wordt uw pakket overgedragen aan DHL. Dit is nog steeds duurzaam! Onze pakketten worden dan in de buitengebieden gecombineerd met een andere vervoerder, waardoor de bestelbusjes voller zitten i.p.v. met een extra eigen busje te rijden. Ook dit gaat snel en uw bestelling wordt gewoon de volgende dag afgeleverd.

 

  • Bij het verpakken van onze bestellingen maken wij gebruik van kraftpapier. Dit is een duurzame papiersoort van een hoge kwaliteit. Het is sterker dan standaard papier en heeft een hogere scheurweerstand. 
    Wij gebruiken het papier in combinatie met papieren tape van behandeld kraftpapier. Deze is ook weer milieuvriendelijk en recyclebaar.
    De pakbon wordt uiteraard ook geprint op 100% gerecycled papier.

 

  • Wij werken zeer nauw samen met onze leveranciers en de fabrikanten, en stimuleren die om de producten duurzaam te gaan produceren. Ook hier worden momenteel al positieve stappen gezet.

 

  • Wij krijgen weleens de vraag; Waarom wij kosten berekenen voor het retour sturen van een bestelling? Dit doen wij vanwege een stukje bewustwording. Er worden erg veel spullen online besteld én ook weer retour gestuurd, wat niet bepaald duurzaam is. Wij hopen dat door retourkosten te rekenen klanten bewuster een bestelling plaatsen, zodat de kans kleiner is dat deze retour komt, en er geen busje voor niks hoeft te rijden.

Duurzaam verzenden

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »