9.1 uit 10
Beoordeeld

De herenschoenen trends voor de herfst en winter 2023

  • Geplaatst op
  • Door Letje
  • 0
De herenschoenen trends voor de herfst en winter 2023

Het najaar staat weer voor de deur, de dagen worden weer korter, kouder en natter. Dat betekent dat de lange broeken en warme truien weer uit de kast kunnen, en dat je daardoor ook voor een andere schoen kiest. De keuze welke schoenen je draagt onder je outfit bepaalt voor een groot deel je uitstraling. Ga je voor een paar sneakers, boots of geklede schoenen? Kies je schoenen voor elke dag of voor een feestje? Met welke schoenen maak jij indruk? In deze blog kan je lezen wat komende winter de trends zijn voor de heren schoenen. 

 

Sneakers 

Sneakers zijn al heel lang niet meer weg te denken uit het straatbeeld, al in het begin van de jaren '20 werd de term sneakers vastgesteld. De benaming komt van het woord sneaken, wat geruisloosheid betekent. Op de rubberen zool kan je namelijk lopen zonder gehoord te worden, daarnaast lopen en zitten ze lekker. Dit jaar is de minimalistische heren sneaker, Antony Morato, erg populair, met zijn klassieke uiterlijk is deze makkelijk te combineren met verschillende stijlen.  

We zien steeds meer dat duurzaamheid belangrijk wordt. WOMSH is een Italiaans merk, waar duurzaamheid en design goed samengaan. Alle gebruikte materialen zijn duurzaam, het gebruikte leer is natuurlijk gelooid en metaalvrij, van afval van de vleesindustrie.  

Wil je een meer uitgesproken sneaker? De sneakers van Floris van Bommel hebben een modern design, er wordt gebruik gemaakt van bijzondere materialen en uitgesproken kleuren, wat een modieuze schoen oplevert. 

        

 

These boots are made for walking 

Een must-have deze winter is de veelzijdige chelsea boot! De Chelsea boots worden rond 1850 ontworpen, omdat er vraag was naar een schoen zonder veters. Door de introductie van rubber is het dan ook mogelijk om elastische zijkanten te maken, daardoor zijn ze makkelijk aan en uit te trekken. In de jaren '50 wordt deze schoen ook nog eens extra populair doordat hij gedragen wordt door de Beatles en de Stones. 

 Combineer de boots met je zakelijke outfit maar ze staan ook fantastisch als je casual gekleed gaat. Draag ze met een zwarte of blauwe skinny jeans en een wollen trui, en ze maken je outfit helemaal af. Ze zijn er in leer of suède en in verschillende kleuren. De uitvoering van de zool, grof of glad, bepaalt zeker ook de uitstraling van de schoen. 

 

Ook de trendy veterboots zijn al een aantal seizoenen een geliefd item, deze hebben een stoerdere uitstraling. De boot staat gerand voor een stevige, warme schoen die lekker loopt, ideaal voor de winter dus. Het ontwerp van de laars Stenton van UGG is zelfs geïnspireerd op de werkschoen. Nu is de UGG een merk dat in het najaar, tijdens de herfst en winter, razend populair is geworden.

   

 

De unieke en luxe laarzen van Dubarry, een Iers merk, worden gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn waterdicht. Een ideale laars om dit najaar eens een lekker wandeling mee te maken. 

 

Dress to impress 

Voor schoenen voor onder je pak, voor op het werk of een feestje, is er een ruime keuze. Je kan kiezen voor de klassieke veterschoen of een gespschoen, die zijn er in verschillende kleuren en soorten leer. De stijlvolle handgemaakte schoenen van het Spaanse merk Magnanni zijn een goede keuze, ze hebben een eigentijdse en tijdloze uitstraling. Ook hebben de schoenen van Magnanni een bijpassende riem, zo weet je zeker dat je outfit van top tot teen helemaal klopt. Er zijn de klassieke modellen van Floris van Bommel, maar ook stijlvolle, eigentijdse modellen met een knipoog. Kies voor een schoen die het beste bij jouw persoonlijkheid past. 

    

 

Winter trends 

Met deze herenschoenen trends voor komend najaar zit je zeker goed. Als je kiest voor een paar chelsea boots zit je komende winter zeker goed, draag een leren paar onder je pak of kies voor een suède variant voor een meer casual look.  Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze winkel, Wilhelminastraat 28 in Breda.   

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »