9.1 uit 10
Beoordeeld

Welke sneakers onder jurk

  • Geplaatst op
  • Door Letje
  • 0
Welke sneakers onder jurk

Hoe rock je een sneaker onder een rok? 

Steeds vaker zien we dat de populaire sneakers gecombineerd worden met een rok of een jurk, niet raar natuurlijk, een sneaker zit lekker en je kan er makkelijk heel de dag op lopen. Eerst werd de sneaker vooral met een broek of jeans gedragen, en droegen we onder een jurk een paar laarzen of hakken. In het begin van de 20e eeuw is de sneaker ontstaan als een gymschoen, en werden ze veel door sporters gedragen. Maar nu is de sneaker uitgegroeid tot een luxeproduct, en is geen ontwerp meer te gek.  

 

Kies eens niet voor een laarsje of een pump 

In het bedrijfsleven van New York is de trend ontstaan om de hoge hakken in te wisselen voor platte schoenen, om zo de taxi of een afspraak te halen. Als back-up werden de pumps omgeruild voor een paar sneakers. Het was wel belangrijk dat de sneaker bij de outfit paste om er fashionabel uit te zien, sindsdien zien we steeds meer merken die van de sportschoen een modieuze schoen hebben gemaakt. Er is een grote variatie te zien in kleuren, materialen, prints en zolen. Er is keuze genoeg om een sneaker te vinden die bij jouw outfit past. 

 

Maxi, Midi of Mini 

De lengte van de rok is heel belangrijk in de keuze van de sneaker. Wil je graag een mooie lange jurk dragen? Kies dan voor een sneaker met een chunky zool, de dad-sneaker, die zorgt voor extra lengte en zo sta je minder snel op je jurk. Kies dan bijvoorbeeld voor een van de duurzame sneakers van de merken WOMSH of B.L.A.H.  Een slank model zorgt voor een meer elegante look, dan is het contract van enkel en schoen niet zo groot. VIA VAI heeft prachtige slanke modellen in hun collectie sneakers. 

 

Draag je een midi dress, een lengte die bij veel lichaamstypes past, kies dan voor een hoog model, van Shabbies of Red Rag. Dat geeft een verassende twist aan je outfit en de balans van schoen en been is in evenwicht. Of kies voor een grovere sneaker, het vrouwelijk van je jurk en het stoere van je schoenen is ook een top-combinatie. 

 

En bij een mini lengte geld hetzelfde als voor de half lange rok, een hoge sneaker of een met een grove zool. Of kies voor een hele grove zool en metallic details van Toral, en creëer zo een opvallende en edgy look. 

 

Black or White 

Witte sneakers zijn altijd makkelijk te combineren, draag ze in het voorjaar met een zwierige jurk in een felle kleur of een met een felle print. Maar is wit niet helemaal jouw ding, kies dan voor zwarte. Een zwarte sneaker is ook makkelijk te combineren met een jurk of een rok, en in de herfst en winter kan je er een panty in dragen.  

Wil je een statement maken met een paar kleurige opvallende sneakers, kies dan voor DWRS of Floris van Bommel. Draag daar dan een outfit bij in één kleur, zo vallen ze extra op. 

Sokken en Panty's 

Een paar gympen met blote benen, onder een mooie korte of lange jurk, is in onze ogen de best combi. Maar een nieuwe trend die we steeds vaker zien in de fashionworld, zijn een paar glitter- of sportsokken. Mocht dit te gewaagd zijn voor je, maar draag je wel graag sokken, kies dan voor een paar lage sokjes of speciale sneakersokken. Sneakers in de winter onder een jurk, kan je het best combineren met een zwarte panty, huidkleurige zijn not-done. En hoe korter de jurk, hoe dikker de panty. Donkere sneakers matchen in de winter wel beter met een panty, met lichte sneakers is het contrast te groot. 

 

Don't 

Wat je vooral niet moet doen, zijn je afgetrapte of de net niet meer witte sneakers dragen onder je jurk. Als je stijlvol en vrouwelijke voor de dag wilt komen, dan zorg je ervoor dat je sneakers er verzorgd uit zien.  

 

Je kan op veel verschillende manieren je sneakers combineren met een jurk of rok. Kies vooral voor je eigen stijl, want echte regels zijn er niet. Draag waar jij je lekker bij voelt, dat geeft zelfvertrouwen. Je bent altijd welkom bij ons in de winkel voor inspiratie en vragen, Wilhelminatraat 28 in Breda.  

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »