9.1 uit 10
Beoordeeld

Welke schoenen draag je onder een pak?

  • Geplaatst op
  • Door Peggy Elst
  • 0
Welke schoenen draag je onder een pak?

Je hebt net dat ene mooie pak gekocht. Of misschien heb je zelfs al een tijdje een mooi pak in de kast hangen. Maar je vraagt je af: Welke schoenen draag ik nou onder het pak? Wij gaan je hierbij helpen. Want wij begrijpen als geen ander dat de schoen jouw outfit compleet maakt. Schoenen zijn een belangrijk detail om jouw pak díe uitstraling te geven waar jij je prettig bij voelt. De soort schoenen die je kiest voor onder je pak hangen van het volgende af: de kleur van het pak, voor welke gelegenheid draag je het pak en welke style wil je uitstralen. Na het lezen van deze blog weet jij het antwoord op deze vraag.

 

De meest gekozen schoenen voor onder een pak

 

De meest gekozen schoenen voor mannen zijn de klassieke nette schoenen: veterschoenen. Ze behoren niet voor niets tot de klassiekers omdat ze eigenlijk altijd goed zijn. Je kunt ze namelijk dragen voor allerlei gelegenheden. En fijn is, is dat ze er ook nog eens in heel veel verschillende kleuren zijn. Ook de gespschoen is onder veel mannen een favoriet. Ze geven je outfit net dat beetje extra. Ideaal dus wanneer je echt wilt uitpakken. Je hebt gespschoenen met één of twee riempjes. Een gespschoen met één riempje staat chic. Houd jij meer van een speelsere uitstraling dan is een schoen met twee gespen meer voor jou.  Zowel Floris van Bommel als Magninni hebben een ruime keuze in veter- en gespschoenen.

Nette schoenen of sneakers?

 

Wanneer je een belangrijke zakelijke afspraak hebt of er tiptop uit wil zien op een feest dan staat een nette schoen onder je pak het mooist. Met een veter- of gespschoen zit je dan altijd goed. Als je vaak een pak draagt en graag wat afwisseling wil is een schoen met motief misschien iets voor jou. Maar draag dit alleen met een effen pak anders wordt het te veel. Of kies een schoen in verschillende kleuren leer. Laat dan één van de kleuren van je schoenen terugkomen in je pak zodat het één geheel wordt.

Mag van jou je look wel wat meer casual zijn omdat je een wat informelere gelegenheid hebt dan is een sneaker zeker een hele goede keuze. Om de nette look van een pak te behouden maar het wel wat sportiever te maken kies je voor smalle sneakers. Een volledig witte sneaker staat heel mooi bij een pak in krijtstreep, een mooie print of juist een opvallende kleur. Met een mooi effen pak zorgen de witte sneakers voor een frisse hippe look. Houd je wel van een sneaker onder je pak maar is wit niet helemaal jouw ding dan kun je natuurlijk ook voor een andere kleur kiezen maar houd het wel bij één kleur. Een grove sneaker kan ook en geeft je outfit iets stoers. Beter combineer je de grove sneaker niet met een smal gesneden pak want dan stelen jouw voeten de show. Heb jij je keuze gemaakt en ga jij voor een sneaker kijk dan eens bij onze collectie van WOMSH

Kortom, nette schoenen of sneakers onder je pak kunnen allebei. Het is maar net wat jouw smaak is én voor welke gelegenheid je het pak draagt.

Loafers onder een pak dragen?

 

Instappers zijn ideaal voor de warmere dagen. Ze zitten heel comfortabel en zijn luchtig. Daarnaast kun je ze tijdens allerlei gelegenheden dragen zoals op kantoor of voor een bruiloft. De loafer mag dus eigenlijk niet in jouw garderobe ontbreken. Er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten. Traditiegetrouw draag je in de loafer geen sokken. Een nadeel van blootvoets in je schoenen stappen is dat je voeten makkelijk beginnen te zweten. Heb jij hier last van? Koop dan een paar kleine onzichtbare sokken die niet boven je schoen uitkomen.

Durf jij het aan om uit de traditie te stappen? Trek dan toch gewoon sokken aan in je loafers. Kies voor een egale en soortgelijke kleur sokken als je loafers als je niet de nadruk op je loafers wil leggen. Wil je ze juist wel draag dan sokken met een patroon. Of je nu wel of geen sokken in je loafers draagt laat je enkels zien. Draag een iets kortere broek of rol je broekspijpen op. Anders krijg je niet de uitstraling waar je op hoopt.

Welke kleur schoenen onder een blauw pak?

 

Met een blauw pak heb je uitstekende basis in je kast hangen. Voor een rustige look ga je voor zwarte of donkerblauwe schoenen onder je pak. Wanneer je meer van contrast houdt, dan is een cognackleurige schoen of een witte sneaker iets voor jou. 

 

Welke kleur schoenen onder een grijs pak?

 

Onder een grijs pak kun je eigenlijk dezelfde kleur schoenen aan als onder een blauw pak. Maar draag geen grijze schoenen onder je grijze pak. Dat maakt het heel saai. Zorg in ieder geval voor wat contrast. Hierbij is de kleur van je overhemd ook bepalend. Overweeg eens een grijs pak met wit overhemd en zwarte schoenen voor een rustige maar ook zeker trendy look!

 

Welke kleur schoenen onder een gekleurd pak?

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer kleuren pakken. Met een cognackleurige of bruine schoen zit je eigenlijk altijd goed. Om je outfit rustig te houden kies je voor een schoen in hetzelfde kleursegment. Voor de sportieve look ga je voor een witte sneaker. En wil je wel de klassieke feeling maar met meer contrast dan ga je voor een wat meer contrasterende kleur schoen.

 

Nog enkele tips

 

Shop je schoenen online zodat je ze thuis onder je pak kan aantrekken. Alleen zo zie je of het helemaal jouw look is. Schoenen die voor 16:00 uur bij ons zijn besteld worden dezelfde dag naar je verzonden én ook nog eens gratis. Of kom naar onze winkel aan de Wilhelminastraat 28 in Breda. Ook daar helpen we je graag verder.

Match de accessoires bij je schoenen. Draag je een bijvoorbeeld een riem, zorg dan dat deze in dezelfde kleur is als je schoenen. In onze collectie hebben we een aantal bijpassende riemen bij diverse schoenen. Een stropdas draag je of in dezelfde kleur als je pak, schoenen of sokken. Ga niet voor een derde kleur in je outfit want dat maakt het onrustig.

Zoals je hebt gelezen is er volop keuze voor schoenen onder een pak. Kies de schoen die het beste bij jouw persoonlijke kledingstijl, gelegenheid én kleur van je pak past. Dan straal jij garandeert in je pak. Veel succes!



Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »